Drie tips om je woonlasten te verlagen

Je woonlasten keren iedere maand weer terug, en zorgen er daardoor voor dat een groot deel van je salaris opgaat aan rekeningen die met deze kostenpost te maken hebben. Het is daarom belangrijk dat je je woonlasten zoveel mogelijk probeert te verlagen. Zo hou je meer geld over voor andere leuke uitjes en voor het opbouwen van een financiële buffer voor tijden waarin het financieel minder goed gaat. In onderstaande alinea’s lees je alvast drie tips waarmee je je woonlasten kunt verlagen.Woonlasten-verlagen

De telefoonrekening

Nog altijd zijn er veel mensen die maandelijks flink over hun beltegoed heen gaan en daarmee soms telefoonrekeningen van enkele honderden euro’s per maand moeten betalen! Dat is pure geldverspilling en bovendien volstrekt onnodig. Er zijn namelijk tegenwoordig vele telecom aanbieders die abonnementen aanbieden waarmee je onbeperkt kunt bellen tegen een vast bedrag per maand. Ga er vanuit dat je voor circa € 50 een dergelijk abonnement kunt afsluiten.

Isoleer je woning

Hoewel je misschien denkt dat het isoleren van je woning juist geld kost, kan het toch heel rendabel zijn om je huis te voorzien van isolatiematerialen. Natuurlijk, het is een investering om je huis zelf te isoleren of dat te laten doen door een isolatiespecialist. Maar bedenk ook dat deze investering vaak binnen enkele jaren is terugverdiend en je er daarna lagere maandlasten op nahoudt. Dakisolatie is in de meeste gevallen de meest rendabele isolatievorm. De energielasten kunnen met een geïsoleerd dak tot wel 30% afnemen! Benader dus eens vrijblijvend een aantal dakisolatie experts en vergelijk de offertes die je van hen ontvangt met elkaar. Wil je eerst meer informatie over het isoleren van het dak? Bekijk dan dit filmpje over dakisolatie.

Los af op de hypotheek

Vandaag de dag is de rente die je op een spaarrekening krijgt dermate laag, dat traditionele spaarvormen nog maar weinig opleveren. Dat wil niet zeggen dat je dan maar niet meer moet sparen, want een financiële buffer is immers van groot belang. Het is niet voor niets dat het Nibud richtlijnen heeft opgesteld voor de omvang van financiële reserves. Echter, wanneer je buffer groot genoeg is, dan kan het lonend zijn om een deel van de hypotheek af te lossen.

Bij diverse hypotheekaanbieders mag je jaarlijks een bepaald bedrag boetevrij op je hypotheek aflossen. Wanneer je een gedeelte van je hypotheek afgelost, dan betaalt dat zich terug in lagere maandlasten. Het geleende bedrag daalt immers door de aflossing, en daarmee daalt ook het maandelijkse bedrag wat je moet betalen voor de hypotheek.

Tot zover onze tips om je woonlasten te verlagen. Wil je graag meer tips lezen? Bekijk dan eens de artikelen op deze website over financiële zaken.