Beleggen in aandelen

Geld verdienen met beleggen in aandelenIn aandelen beleggen vereist de nodige kennis en inzichten

Beleggen kan op verschillende manieren. Je kunt beleggen in vastgoed, in obligaties, je kunt je aansluiten bij een beleggingsfonds of je kan beleggen in aandelen. Dit artikel gaat over de laatste genoemde vorm van beleggen: beleggen in aandelen. Wil je overigens op de hoogte blijven van al het beleggingsnieuws? Dan is deze site wellicht interessant voor je.

Open als eerste stap een effectenrekening

Als je begint met beleggen, dan heb je allereerst een effectenrekening nodig, anders zal er weinig terecht komen van de aan- en verkoop van aandelen. Je kunt een dergelijke rekening bij verschillende aanbieders openen. Denk eraan dat als je een aandeel koopt of verkoopt, er transactiekosten in rekening worden gebracht. Vergelijk daarom de verschillende brokers op hun transactiekosten. Deze kosten zijn vaak online te raadplegen.

Met behulp van de effectenrekening kun je vervolgens aandelen kopen en verkopen. Maar je kunt er ook voor kiezen om je beleggingen bij een bank of vermogensbeheerder te plaatsen. Een andere optie is om deel te nemen aan een beleggingsfonds.

Wees verstandig als je gaat beleggen en denk na over je beslissingen

Nadat je de eerste stap hebt afgerond is het tijd om te kiezen op welke koers je graag een order uit zou willen voeren (het kopen en verkopen van aandelen). Je hebt hierbij de keuze uit een bestensorder of een limietorder.

Als de koersen op het keuzemoment goed staan naar jouw mening, dan kun je kiezen voor een bestensorder. Hierbij wordt jouw order direct uitgevoerd naar de koersen die op dat moment gelden. Je kan ook wachten met het uitvoeren van je order tot de koers die je voor ogen hebt is bereikt, dit doe je met een limietorder. Dit doe je bijvoorbeeld als jij jouw aandelen binnen een periode van drie maanden wilt kopen of verkopen, maar alleen op het moment dat de koers op bijvoorbeeld 5 euro staat.

Zoals je wellicht hebt begrepen, heb je bij een limietorder dus 100% garantie dat jouw order wordt uitgevoerd zoals jij het in gedachten had. Bij een bestensorder bepaald de huidige koers wat er met jouw aandelen gebeurt.

Als je gaat beleggen in aandelen gaat het dus om het kiezen van de juiste koers en het juiste moment om je order uit te voeren. De actuele koersen zijn openbaar, dus je kunt tijdens het keuzemoment nakijken hoe de koersen er voor staan en beslissen of je voor een bestensorder of een limietorder gaat. De koersen staan op teletekst, in kranten en op internet.

Maar hoe kies je de juiste koers? Wat is het juiste moment om in te stappen? Hoe kun je de juiste keuzes maken om rendement te maken. Oftewel: hoe kan ik daadwerkelijk geld verdienen met mijn aandelen? Dit is een lastige vraag. Het staat namelijk nooit van tevoren vast hoe de koersen zich gaan ontwikkelen en of je dus op het juiste moment instapt. Men kan speculeren met bepaalde verlopen, maar er is nooit zekerheid. Je moet vertrouwen op de verwachtingen van deskundigen en je eigen gevoel. Daarnaast is het hebben van een goede beleggingsstrategie belangrijk.  Maar je weet dus nooit zeker hoe groot het risico is dat je loopt.

Beleggen in aandelen is een vak

Geld verdienen met aandelen brengt dus altijd enig risico met zich mee. Toch kun je nog steeds verstandig beleggen, door op de juiste manier om te gaan met de risico’s. Hiervoor zijn diverse opleidingen over het beleggen in aandelen te volgen. Ook zijn er heuse beleggingsclubs waarin mensen met elkaar proberen zo goed mogelijk het beleggers vak uit te oefenen door inzichten en kennis met elkaar te delen.

Als je dus nog weinig kaas hebt gegeten voor wat betreft het beleggen in aandelen, oriënteer je dan goed op de diverse opleidingsmogelijkheden, zodat je jouw verdiende vermogen niet onnodig in rook op ziet gaan!

PS wil je nog meer tips voor het beleggen in aandelen? Bekijk dan deze Youtube Video.


Tagged: